I DRVO JE BILO SRETNO

Predstava za djecu u sklopu Ljetnih noći Teatra EXIT

06.07.2022 u 13:46

Bionic
Reading

Prvi puta u sklopu Ljetnih noći Teatra EXIT bit će izvedena i jutarnja predstava za najmlađe. Nagrađivanu i hvaljenu predstavu 'I drvo je bilo sretno' u režiji Renea Medvešeka možete pogledati 9. i 16. srpnja u 10 sati u Centru mladih Ribnjak

Predstava I drvo je bilo sretno od svoje premijere 2003. godine oduševljava sve generacije svojom inovativnom i maštovitom izvedbom i porukom koju će djeca, ali i odrasli, pamtiti još dugo nakon odgledane predstave, stoji u najavi.

AUTORSKI TIM:

  • Režija: Rene Medvešek
  • Glazbu skladao: Krešimir Seletković
  • Izvođači - glazbenici/glumci: Davorka Horvat, Goran Jurković, Ivan Kovačić, Ivan Pavić, Damir Horvat
  • Scenski pokret: Jasna Čižmek Tarbuk
  • Kostimografija: Martina Karla Franić
  • Lutke: Tihana Mikša Perković

O PREDSTAVI:

Vijesti u zadnju minutu...

Danas je na rubu parka, iza onih zgrada što naslanjaju se jadna na drugu, stigao brzojav nerazumljivog sadržaja: Jeste li znali da je drvo korijenjem povezano sa Zemljinim srcem? Da je krošnjom povezano s nebom i zvijezdama? Ali i da je jedno Drvo vezano uz jednog Dječaka?

Kakvo je to drvo, pitate se? Nije ono ni po čemu neobično, ne razlikuje se od svoje drvovske braće i sestara. I ono pupa, njiše granama, sagiba se pred vjetrom i kišom, govori, pjeva, svira, a ponekad od veselja zatreperi rubovima listova ili mu se kora namreška pod teretom zabrinutih misli. Jer Drvo voli voljeti. Ukratko, želi baš sve kao i ostalo drveće. Pa tako i da bude voljeno. A kakav je taj dječak? O njemu ne znamo mnogo. Kažu da je i malen i velik... Željeli biste znati više? Onda je vrijeme da se krene na rub parka, s ovim brzojavom u ruci. Treba samo puhnuti prašinu i lišće s panja što tamo stoji. I čeka.

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­

NAGRADE:

Nagrada stručnog ocjenjivačkog suda 19. SLUK-a Krešimiru Seletkoviću za najbolju glazbu Goranu Jurkoviću, Ivanu Kovačiću, Ivanu Paviću i Damiru Horvatu za animaciju i glumačku kreaciju Naj, naj, naj festival Gradskog kazališta Žar ptica: Nagradu za najbolji autorski koncept dobio je Rene Medvešek Nagradu za najbolju glazbu dobio je Krešimir Seletković