NAGRADNJAČA

Predstava 'Velika zvjerka' u Vip Clubu

10.05.2012 u 09:19

Bionic
Reading

18. svibnja u Vip Clubu je na rasporedu predstava 'Velika zvjerka', a mi poklanjamo dvije ulaznice jednom čitatelju ili čitateljici!

Prema jednom istraživanju američkoga tiska 'Velika zvjerka' proglašena je najduhovitijim kazališnim tekstom nastalim krajem devedesetih godina prošloga stoljeća. Prema drugima, pak, riječ je o najinteligentnije napisanom tekstu tih godina. To je svakako dobra preporuka za predstavu za čijim su ciničnim humorom 'ludi' mladi poslovni ljudi. 'Velika zvjerka' progovara o pitanjima današnje civilizacije.

Kako biti čovjek u svijetu u kojem novac igra odlučujuću ulogu? Kako ostati vjeran sebi? Postoji li granica između profesionalizma i ljudske solidarnosti? Kako održati brak, prijateljstvo? Silazimo li u zadnji krug pakla ili nam se otvaraju neslućene mogućnosti? Što je danas vjera? Je li to Bog, čovjek ili novac? Je li marketing postao vjera? Ili je vjera postala marketing? I na kraju, najvažnije pitanje, kome možemo vjerovati?

Prepuna duhovitih i zanimljivih dijaloga, ova dirljiva i višestruko nagrađivana drama s odlično napisanim licima i odnosima jedna je od naijzvođenijih predstava u Hrvatskoj u protekle dvije godine, koja je usto gostovala na mnogim domaćim i stranim kazališnim festivalima. Tri marketinška stručnjaka, različite životne dobi, u apartmanu jednoga hotela, na marketinškom skupu, nadaju se da će ovaj put napraviti posao života. Za to imaju dobar razlog jer na taj skup dolazi čovjek koji taj njihov san može pretvoriti u stvarnost.

Autor: Roger Rueff
Kostimograf: Đurđa Janeš
Scenograf: Davor Juravić
Redatelj: Slavica Knežević
Glumci: Slavko Juraga, Marko Torjanac, Luka Dragić

Dvije ulaznice za predstavu je osvojio Armin Mešić.