Zagrebački plesni centar

Predstava 'Oko s Površine' Aleksandre Mišić 16. i 17. studenoga u ZPC-u

  • Autor: D.A.M.
  • Zadnja izmjena 10.11.2020 14:05
  • Objavljeno 10.11.2020 u 14:09
tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MarkoErcegovic

Nakon premijernog predstavljanja u listopadu, plesna predstava Oko s Površine plesne umjetnice Aleksandre Mišić i Zagrebačkog plesnog ansambla bit će izvedena 16. i 17. studenoga u Zagrebačkom plesnom centru

Predstava je nastala kao nadogradnja istraživanja započetog na projektu Esbat koji je premijerno izveden u ljeto 2020. u Svetvinčentu u sklopu projekta Nevidljiva Savičenta — prevođenje tradicije u suvremenu kulturu, stoji u najavi.

Dok se u Esbatu autorski tim u suradnji s lokalnim stanovništvom bavio poviješću Savičenštine; njenim legendama i običajima, u Oku s Površine, autori tematiziraju fragmentarnost pamćenja, kolektivno tijelo te kulturno kodiranje zajednice.

Predstavu izvode članice Zagrebačkog plesnog ansambla: Margareta Firinger, Gendis Putri Kartini, Jovana Zelenović.

Aleksandra Mišić je nagrađivana plesna umjetnica, umjetnička je ravnateljica i suosnivačica Masa dance company, plesna pedagoginja te nekadašnja dugogodišnja članica ZPA ansambla. Također, dobitnica je Nagrade hrvatskog glumišta 2014. za najbolje plesno ostvarenje, a kao koreografkinja i brojnih prestižnih domaćih i inozemnih nagrada i priznanja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!