KAZALIŠTE MORUZGVA

Predstava 'Kako život': 60. izvedba u dvorani Vidra

13.02.2018 u 19:34

Bionic
Reading

Svečana, 60. izvedba predstave 'Kako život' koja će se održati 18. veljače u Dvorani Vidra. Predstava kazališta Moruzgva premijerno je izvedena u listopadu 2016. godine prema tekstu Nine Mitrović i u režiji Ivana Lea Leme

U glavnim su ulogama prvaci hrvatskog glumišta Biserka Ipša, Siniša Popović, Vinko Kraljević te Ana Begić u alternaciji s Ecijom Ojdanić. Predstava se bavi smiješnim i tužnim stranama života u domu za umirovljenike, a rađena je na bazi opsežnog istraživanja i brojnih intervjua autorice Nine Mitrović s korisnicima i zaposlenicima zagrebačkih domova za umirovljenike.

Život u staračkom domu tekao je mirno dok se nije pojavio Andrija Kekez. On ne poštuje pravila, zna sa ženama, uživa u životu. Jedna će ga mlada žena pokušati obuzdati. Zauzvrat će dobiti nešto što nije očekivala. A troje starih ljudi naći će se usred ljubavnog trokuta.

Drama 'Kako život' u svojoj srži nosi pitanje: Kako živjeti život na pravi način? Mogu li se izbjeći žaljenja i jesu li strahovi ono što nama upravlja? To je priča o ljubavi i prijateljstvu, mladosti i starosti, životu i smrti.