FESTIVAL DJEČJE KNJIGE

Predfestivalski program ovogodišnjeg 'Monte Librića'

10.04.2016 u 09:22

  • +4

Pula - Programom 'Tone & Tonka osvajaju Monte Librić' najavljen 9. Festival dječje knjige

Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL

Bionic
Reading

Predfestivalski program 'Tone & Tonka osvajaju Monte Librić', kojim je najavljena tema 'ZvukBook', ovogodišnjeg Festivala dječje knjige 'Monte Librić', održan je u subotu u središtu Pule

U veseloj scensko-glazbenoj igri sudjelovala su djeca Studija glazbene kreativnosti 'Čarobna frula', njihova voditeljica Tatiana Giorgi, Librice Rea Korani i Iris Mošnja, te novi likovi Monte Librića Tone & Tonka odnosno Sedina i Miroslav Cerovac.

Najava ovogodišnjeg Monte Librića bila je u skladu s tematskom žarištu 'ZvukBook' i zvučna i bučna. Uz himnu Festivala dječje knjige, Tone kao visoki i Tonka kao niski ton izveli su i interaktivnu pjesmu, odnosno igru zvukova koja je spojila knjigu, čitanje i poeziju sa zvukom, ritmom i rimom.

Mnogobrojni Puljani, koji su se zatekli u gradu, zajedno s djecom, Libricama i Tone & Tonka tandemom oponašali zvukove iz pjesme i tako najavili početak 9. Monte Librića, koji će se svečano otvoriti 19. travnja u 11 sati u pulskoj Zajednici Talijana i trajat će do 24. travnja.

U izložbenom dijelu Monte Librića sudjelovat će više od 50 nakladnika i bit će izloženo oko dvije tisuće naslova novije dječje literature i produkcije, a bit će predstavljene i igračke didaktičkog sadržaja.