IZLOŽBA U MUO

Posljednja šansa da upoznate Caravaggia

28.08.2013 u 09:56

Bionic
Reading

Od ponedjeljka, 26. kolovoza, produženo je radno vrijeme MUO do 21 sat, a posljednjeg dana izložbe, 31. kolovoza - do ponoći. Nagrađena je i 20-tisućita posjetiteljica izložbe

Susan Yeandle iz Sheffielda, Yorkshire, Velika Britanija, profesorica sociologije, 20-tisućiti je posjetitelj izložbe 'S Caravaggiom u Europu / Večera u Emausu iz Pinakoteke Brera u Zagrebu' otvorene u Muzeju za umjetnost i obrt još samo do subote, 31. kolovoza.


Izložbu je posjetila u pratnji supruga Simona Perrymana, stigavši iz Budimpešte gdje su sudjelovali na jednom stručnom skupu. U Hrvatskoj su prvi put nakon stjecanja neovisnosti (u Dubrovniku su boravili još 80-ih), produžuju u Dalmaciju na dvotjedni godišnji odmor i vele da su već na prvi pogled lako uočljive promjene nabolje, kad je riječ o svakodnevici, o načinu života.

Miroslav Gašparović, ravnatelj MUO, uručio je Susani Yeandle prigodan poklon - katalog izložbe i suvenire kojima je popraćeno izlaganje Caravaggiove 'Večere u Emausu'

Izložbom je MUO prikupio dosad gotovo 15.000 kuna za Volontersku zakladu 'Vrt plavih ruža', koju je utemeljio Don Ermanno D'Onofrio. Zaklada skrbi za djecu iz Specijalne bolnice za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra, gdje je smješteno stotinjak djece s najtežim fizičkim i psihičkim oštećenjima.

Kroz tu je zakladu više od 7000 talijanskih volontera od 1998. godine radilo u bolnici u Gornjoj Bistri, želeći time pružiti bolesnoj djeci potrebnu skrb i osjećaj da nisu sami. I ove godine u kolovozu Zaklada 'Vrt plavih ruža' je organizirala kamp u krugu Dječje bolnice u Gornjoj Bistri.

U subotu, 31. kolovoza, posljednjeg dana kad je moguć razgled Caravaggiovog remek-djela, MUO priprema posebno glazbeno iznenađenje – nastup zbora Antiphonus pod vodstvom Tomislava Fačinija.