PET VAŽEĆIH PRIJAVA

Popovski na natječaj za ravnatelja ZKM-a priložio i domovnicu

06.11.2014 u 11:35

Bionic
Reading

Na natječaj za novog ravnatelja/icu Zagrebačkog kazališta mladih (ZKM) javilo se pet kandidata čije je prijave Kazališno vijeće tog teatra, nakon uvida u priloženu dokumentaciju, proglasilo pravovaljanima, potvrdila je u srijedu predsjednica tog vijeća Kostadinka Velkovska.

"Kazališna redateljica Snježana Banović, glumica ZKM-a Urša Raukar, ravnateljica kazališta Mala scena Vitomira Ločar, koreografkinja Snježana Abramović i kazališni redatelj Aleksandar Popovski predali su cjelokupnu traženu dokumentaciju te je Kazališno vijeće, nakon pomnog iščitavanja i provjeravanja svega priloženog, utvrdilo da su sve prijave pravovaljane", izjavila je Velkovska za Hinu, napomenuvši da je Popovski priložio i hrvatsku domovnicu.

Kazališno vijeće ZKM-a natječaj je raspisalo na sjednici održanoj 14. listopada. Rok za prijave od 15 dana počeo je teći 15. listopada, zaključno sa srijedom 29. listopada.

Raspisivanju natječaja prethodila je promjena Statuta ZKM-a, odobrena na sjednici Zagrebačke gradske skupštine 10. listopada koja, među ostalim, omogućuje da za ravnatelja toga kazališta može biti imenovana osoba koja je stekla visoku stručnu spremu sukladno propisima koji su bili na snazi prije stupanja na snagu Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju – ne nužno društvenog smjera, a koja je istaknuti i priznati stručnjak na području kulture, s najmanje pet godina rada u kulturi.

Uz dokaze o ispunjavanju propisanih uvjeta, kandidati su bili dužni priložiti životopis i četverogodišnji program rada koji je obvezno morao sadržavati financijski i kadrovski plan ostvarenja predloženog programa.

Kazališno vijeće obavit će u ponedjeljak, 10. listopada pojedinačne jednosatne razgovore sa svakim od kandidata, a odluku o svojem prijedlogu donijet će na sjednici Vijeća koja će se održati krajem idućeg tjedna, kazala je Velkovska.

Prijedlog će potom, najkasnije do 20. studenoga, biti upućen Odboru za kulturu Zagrebačke gradske skupštine, a konačna odluka bit će donesena na sjednici Skupštine 27. studenoga.