OTVARANJE FESTIVALA

Polugoli Jakovčić: Skidajmo se do kraja!

15.09.2010 u 09:06

Bionic
Reading

Prigodnom svečanošću večeras je na pulskom Forumu otvorena druga međunarodna manifestacija vizualnih umjetnosti 'Tu smo 2' koja se do 19. rujna u organizaciji Muzeja suvremene umjetnosti Istre održava u galerijskim i vanjskim prostorima Pule

Svoje radove - crteže, performanse, fotografije, filmove i glazbu predstavit će oko 150 umjetnika iz Hrvatske i inozemstva.

Manifestaciju je večeras na trgu Forum svečano otvorio istarski župan Ivan Jakovčić koji je u jednom trenutku izveo svojevrsni striptiz te skinuvši majicu uzviknuo 'Skidajmo se do kraja!' Tom je prigodom Jakovčić pozvao Slavena Tolja, umjetnika i selektora ovogodišnjeg porečkog Annalea da mu se, unatoč njihovim razmiricama prilikom otvaranja Annala, pridruži i stisne mu ruku, što je ovaj i učinio.

Tolj je, naime, izbornik porečkog Annala na kojem je Jakovčić ove godine, nezadovoljan viđenim, rekao da bi ga najradije zatvorio.

Na večerašnjoj svečanosti otvaranja umjetnicima se obratila i ravnateljica Muzeja suvremene umjetnosti Istre Gorka Ostojić-Cvajner koja je istaknula kako se manifestacijom 'Tu smo' želi ponovno vratiti sjaj kulturnom starogradskom prstenu Pule.