IZLOŽBA U ZAGREBU

Pogledajte plakate Centra za ženske studije od 1995. do danas

12.12.2017 u 07:46

Bionic
Reading

Centar za ženske studije 12. prosinca u Memorijalnom stanu Marije Jurić Zagorke na zagrebačkom Dolcu otvara izložbu plakata Ženskih studija, nastalih od 1995. do danas. Jasminka Pešut iz Centra tom će prilikom, u 18 sati, razgovarati s dvije od brojnih autorica plakata, Vesnom Pavlaković i Sanjom Bachrach Krištofić

Centar za ženske studije već dvadeset tri godine provodi obrazovni program Ženskih studija te svake godine putem plakata novim polaznicama upućuje poziv za sudjelovanje.

  • +2
Plakati Centra za ženske studije Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Barbara Blasin

Distribucijom plakata u javnom prostoru tako se i šira javnost upoznaje sa ženskostudijskim temama, a poruke koje plakati pronose o ženama, rodu, moći i drugim feminističkim poljima interesa na taj način opstaju kao sveprisutan vid ne samo oglašavanja već i kao način prenošenja vrijednosti.

Putem vizualne komunikacije, plakata Ženskih studija, brojne umjetnice i dizajnerice oblikovale su poruke koje su bile snažne i lako se pamtile te bile prepoznatljiv izričaj o doprinosima ženskoj kulturi i ženskim znanjima osobito među mlađom publikom.

Kako bi publiku podsjetili na važnost spomenutih doprinosa, iz Centra za ženske studije organizirali su izložbu plakata Ženskih studija nastalih u razdoblju od 1995. godine do danas te na razgovor s Vesnom Pavlaković i Sanjom Bachrach Krištofić, dvjema od mnogih autorica plakata Ženskih studija.

Razgovor će voditi Jasminka Pešut iz Centra za ženske studije.