SALON FOTOGRAFIJE

Pogledajte nagrađene 'Seoske igre'

05.05.2011 u 14:17

Bionic
Reading

Branko Težak osvojio je grand prix na 12. po redu Salonu fotografije, prestižnoj fotografskoj izložbi koja će u 6. svibnja biti otvorena u Vinkovcima

Težakovu kolekciju fotografija 'Seoske igre' najboljom je proglasio selektor Salona Jasenko Rasol, koji je i ove godine imao težak zadatak izbora pristiglih fotografija na natječaj, ali i određivanja najboljih radova. Od 1.247 pristiglih radova, odnosno 331 autora, selektor Rasol odabrao je za izložbu 133 rada od 78 autora.

'Salon fotografije u Vinkovcima ove je godine bolji od prethodnih. To, jasno, najviše ovisi o poslanim radovima, a tek manjim dijelom o selektoru i njegovu (ne)izboru. Kako sam i ranije imao priliku selektirati radove za Salon, tako vidim da kvaliteta radova raste. Nagradio sam one fotografije za koje su me autori uspjeli uvjeriti da su snimane s više-manje jasnom idejom, a da se pri tom ta ideja zaista reflektira u fotografiji samoj', ocijenio je selektor Jasenko Rasol.

Najuspješnijem autoru pripala je i vrijedna nagrada – Nikon D90 koji je osigurao Fototeh, zastupnik Nikona za Hrvatsku. Prvu nagradu za kolekciju fotografija 'Bog i Hrvati' dobio je Oliver Bešić iz Fotokluba Virovitica, dok je najboljim pojedinačnim radom ocijenjena fotografija Bez naslova, autora Ivana Galića iz Fotokluba Split.

Organizator Salona fotografije, koji će u Galeriji Meraja, odnosno srednjovjekovnoj crkvi sv. Ilije, biti otvoren za sve ljubitelje  fotografije do 7. lipnja, je Fotoklub Vinkovci. Organiziranjem Salona, FK Vinkovci ove godine obilježava i 110 godina fotografije u gradu na Bosutu, 60 godina od prvog udruživanja fotoamatera i 30 godina od osnutka kluba.