ULIČNA UMJETNOST

Pogledajte kako izgleda grad nakon okupljanja grafitera

22.08.2011 u 12:20

Bionic
Reading

Najveći europski festival ulične umjetnosti održan u Bristolu okupio je neke od najpoznatijih svjetskih grafitera koji su muralima preobrazili dio grada

Neki od najpoznatijih svjetskih grafitera okupili su se u Bristolu, gradu u kojem je odrastao poznati ulični umjetnik Banksy. U sklopu projekta pod nazivom See No Evil grafiteri su ukrasili pročelja zgrada u ulici Nelson. Festival je inspirirao sličan projekt održan u Melbourneu koji je u taj grad privukao više od 400.000 posjetitelja.

Gradski vijećnici Bristola nadaju se da će se slično dogoditi i u njihovu gradu. Prije dvije godine u Bristolu je održana Banksyjeva izložba 'Banksy versus Bristol Museum' koja je gradskom budžetu doprinijela s oko 15 milijuna funti, što je, čini se, bitno utjecalo na promjenu stava prema 'problematičnim' grafiterima.

Među umjetnicima koji su oslikali Bristol su njujorški Tats Cru, El Mac iz Los Angelesa, čiji crteži se mogu vidjeti širom svijeta. Svoj doprinos dali su i domaćini Inkie, Zeus i Nick Walker, piše Jackbristol.com.

Uličnu izložbu razgledale su tisuće posjetitelja.