za svakog ponešto

Počinje Kulturan ulični festival: Donosi kulturu i cirkuske predstave u zagrebačke kvartove

29.08.2022 u 20:35

Bionic
Reading

Zamišljen kao festival koji decentralizira umjetnost i putuje po kvartovima Zagreba donoseći uličnu izvedbenu umjetnost, cirkus i glazbu, ovoga rujna KUF stiže pod balkone i prozore stanovnika Botinca, Utrine, Knežije i Prečkog

Nakon 14 zagrebačkih kvartova i bezbroj zadovoljnih osmijeha, NAJVEĆI SHOW NA SVIJETU POD VAŠIM BALKONOM složen od umjetničkih snaga aktualne lokalne cirkuske scene, stiže u nova susjedstva šireći umjetnost koju stvaraju ljudi za ljude, umjetnost dostupnu svima, stoji u najavi.

I ove godine, s nama su vrsni umjetnici i umjetnice koji svojim izvedbama od samog početka podržavaju ideju KUFa: Cirkultura, Cirk POzor, Antuntun, Luche, Triko Cirkus Teatar, Loop Cirkus, Teatar CIRKUS Punkt, Cirkorama kao i nove snage Chalyman, Krumppir i La Mañosa, te poneko glazbeno iznenađenje. Ulaznica za KUF je dobra volja svakog tko je u publici da izvođaču u šešir donira koliko želi ili mu se jednostavno osmjehne i zahvali.

KUF radi na baterije, u kvartove dolazi sa vlastitim drvenim gledalištem i razglasom koji radi na baterije - oni štede energiju i koriste prirodne materijale kako bi još dugo i sretno živjeli na Planeti Zemlji. Sve koji žive izvan kvartova koje ove godine ugošćuju KUF, pozivaju da sudjeluju u kulturnom oživljavanju parkova i trgova svih dijelova Zagreba.

IDEJA I CILJ KUFa

Ideja Kulturnog uličnog festivala nastaje je kao odgovor na potrebu da ljudi, obitelji koje nisu u mogućnosti posjetiti događanja u samom centru Zagreba dobiju priliku doživjeti radost umjetnosti pod vlastitim balkonom. Također tu je i želja za povezivanjem i oživljavanjem susjedstva kroz pomno osmišljena kulturna događanja koja donosi cirkuska umjetnost i glazba.

Kulturan Ulični Festival organizira Cirkorama - udruga koja godinama promovira i razvija suvremeni cirkus i uličnu umjetnost kroz raznovrsne programe

Festival je podržan od strane Grada Zagreba - gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo, Turističke zajednice Grada Zagreba, Ministarstva kulture i medija RH, Teatroskop - mreža za izvedbene umjetnosti u JI Europi inicirana od strane Francuskog instituta, francuskih Ministarstva kulture i Ministarstva europskih i vanjskih poslova, te Zaklade Kultura nova.