U KORČULI

Počinje festival za i o književnosti 'ŠUŠUR! Festival od riči'

02.08.2013 u 15:45

Bionic
Reading

Festival za i o književnosti 'ŠUŠUR! Festival od riči' održat će se drugu godinu zaredom na ulicama i trgovima Starog grada Korčule, od 7. do 12. kolovoza

'Najtopliji mjesec odlučili smo ove godine dodatno zagrijati izborom tema o kojima ćemo raspravljati s uglednim spisateljima. Ljetne romanse, uz posebno poglavlje posvećeno galebovima, čuvarima gotovo izumrle umjetnosti zavođenja, bit će predmet rasprava s autorima i tema književnih okršaja', najavili su organizatori.

Na festivalu sudjeluju Tanja Mravak, Vlado Bulić, Marija Borovičkić,Marko Pogačar i drugi, a posebna će večer biti posvećena liku i djelu korčulanskog autora Roberta Tomovića. Osim književnika i pjesnika, u raspravama o ljubavima u letu pridružit će se povjesničari Dragan Markovina i Boris Stamenić, a svoje su sudjelovanje najavili su i autori popularnog stripa 'Lavanderman'.


U filmskom programu bit će prikazani 'Dobrodošli u Igrane' Kristine Kumrić i 'Lito Vilovito', jugoslavenski kino klasik iz 1964, a posebno će prikazivanje doživjeti i kratki film 'Trapula' autorskog dvojca Ivan Ramljak i Marko Škobalj

Organizirane su dvije radionice: fotoradionica pod paskom Davora Konjikušića bavit će se ljetnom fotomemorabilijom, a radionica 'Ričolov' će kroz riječi i sliku i pod paskom teatrologinje Jane Dolečki i slikarice Danke Dimitrijević vrlo aktivno uključiti učesnike u razotkrivanje samog grada Korčule.

Svi će se programi odvijati na otvorenom, u uličicama i na trgovima stare gradske jezgre, i u potpunosti su besplatni.

Sve dodatne informacije možete pronaći na službenim stranicama festivala