13. - 15. listopada

Počele prijave za ovogodišnji One Take Film Festival

08.03.2023 u 13:07

Bionic
Reading

Ovogodišnji međunarodni festival filmova snimljenih u jednom kadru, One Take Film Festival, održat će se od 13. do 15. listopada u Zagrebu, a prijave za glavni program konkurencije njegovog 13. izdanja otvorene su do 7. svibnja.

U natjecateljskom programu festivala prikazuju se filmovi snimljeni u jednom kadru, odnosno oni snimljeni od trenutka uključivanja do trenutka isključivanja rada kamere. Pravo sudjelovanja imaju isključivo filmovi nastali poslije 1. siječnja 2021. godine.

Trajanje filma nije ograničeno, a mogu sudjelovati igrani, dokumentarni i eksperimentalni filmovi, te glazbeni i reklamni spotovi. U filmovima se ne smiju primjenjivat rezovi, zatamnjenja / odtamnjenja, pretapanja, kao i sve ostale montažne spone. Filmovi se natječu za jedinu festivalsku nagradu – Grand Prix One Take Film Festivala.

Festival, osnovan 2003. godine, ističe estetski čin filmskog djela u kojemu se u jednom kadru izmjenjuju ideje, priče, emocije.

U natjecateljskom programu festivala do danas je prikazano preko 400 filmova snimljenih u jednom kadru iz preko 50 zemalja svijeta.

Zbog svoje specifičnosti, često gostuje na mnogim filmskim festivalima i događanjima širom svijeta. Uz konkurenciju, festival donosi niz popratnih događanja, premijere, predavanja, izložbe, koncerte.