IZLOŽBA U MALOM SALONU

Pobjednici natječaja Photodays 2010 u Rijeci

27.09.2010 u 12:11

Bionic
Reading

U riječkom Malom salonu 28. rujna s početkom u 19 sati bit će otvorena izložba fotografija finalista i pobjednika natječaja Photodays 2010

Postavu, koja ostaje izložena do 12. listopada, predstavit će Denis Redić, direktor festivala Photodays, Helena Srakocic, predsjednica ovogodišnjeg ocjenjivačkog suda te Jerica Ziherl, ravnateljica Muzeja moderne i suvremene umjetnosti.

Izložba 'Photodays 2010' donosi najuspješnije fotografije koje je i ove godine odabrao međunarodni ocjenjivački sud festivala Rovinj Photodays između ukupno 10.000 radova prijavljenih na službeni natječaj.

Namijenjen hrvatskim fotografima, natječaj se u sklopu festivala raspisuje svake godine.

Među finalistima i pobjednicima našla su se poznata autorska imena poput Stanka Abadžića, Aleksandra Novkovića, Sandre Vitaljić, kao i oni fotografi čiji je rad manje poznat široj javnosti, primjerice Jelene Blagović, Davora Konjikušića, Petre Mrše i drugih.

Izložba na neki način pruža djelomičnu retrospektivu hrvatske fotografije za razdoblje protekle godine, ali i uvid u njezinu dublju perspektivu i razvoj. Ukupno trideset fotografija i serija fotografija bit će predstavljeno kao dio natječajnih cjelina, što znači da će postava obuhvatiti fotografije pobjednika i finalista kategorija: ljudi, mrtva priroda, izdavaštvo, moda, akt, slobodna tema, arhitektura, priroda, profesionalni koncept te multimedija.