EUROKAZ U GORGONI

Plesno-svjetlosna instalacija Bricea Lerouxa u MSU-u

  • Autor: S. F.
  • Zadnja izmjena 04.02.2010 16:01
  • Objavljeno 04.02.2010 u 14:52
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Gostovanje francusko-belgijskog multimedijalnog umjetnika Bricea Lerouxa i njegove plesno-svjetlosne instalacije nastavlja Eurokazovu sezonu u Muzeju suvremene umjetnosti

Plesno-svjetlosna instalacija francuskog plesača i koreografa Brice Lerouxa tematski će se nadovezati na lumino-kinetičke konstrukcije Aleksandra Srneca.

Multimedijalno događanje 'Solo#2' ispituje mogućnosti korespondencije muzičkih struktura s bogatstvom vizualne kompozicije te se stoga može nazvati partiturom.

Nakon što gledatelj uđe u instalaciju, predviđenu za 50 osoba, suočit će se s tijelom plesača koje se nazire u tami. Tijelo rotira, pa iako je vidljivo iz svih mogućih kutova, nismo sigurni što gledamo. Obrisi postupno blijede u mraku i sve što se na kraju vidi je struktura instalacije. Publika ostaje u iščekivanju do zadnjeg trenutka, sve dok se ne stišaju otkucaji stotine metronoma iz Ligetijeve Simfonijske poeme.

Gostovanje je ostvareno uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Francuskog instituta u Zagrebu, a izvedbe su na rasporedu 11., 12. i 13. veljače.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi