POD ČEKIĆEM

Picasso i Magritte na bombastičnoj aukciji u veljači

14.01.2014 u 14:22

Bionic
Reading

Picassov portret ljubavnice, a kasnije i supruge Jacqueline Roque i slika belgijskog nadrealista Renea Magrittea među djelima su koja će biti ponuđena na željno iščekivanoj aukciji u veljači u londonskoj kući Christie's

Aukcijska kuća Christie's 2014. godinu počinje bombastično. U veljači pod čekić idu 'Femme au costume turc dans un fauteuil' (Žena u turskom kostimu posjednuta u stolac) Pabla Picassa i Magritteovi 'Les chasseurs au bord de la nuit' (Lovci na kraju noći).

Očekivana cijena za Picassa kreće se između 18 i 24 milijuna eura, piše Reuters. Portret njegove ljubavnice, a kasnije i supruge Jacqueline Roque u prodaju je stavljen prvi put u 55 godina. Na aukciji 4. veljače će se naći i djela Cezzanea, Rodina, Moneta, Gauguina i drugih impresionističkih i modernih umjetnika.


Pablo Picasso

Magritteovi 'Lovci' iz 1928. procijenjeni su na iznos od 7,2 do 10,8 milijuna eura, a pod čekić idu dan kasnije, 5.veljače.

'Ova zvjezdana aukcija međunarodnim kolekcionarima i institucijama daje rijetku priliku da kupe iznimna djela značajnih umjetnika', rekao je Jay Vincze iz Christie'sa.