'JEDAN OD MNOGIH'

Petra Zlonoga prvom izložbom predstavlja svoj novi animirani film

17.10.2018 u 15:01

Bionic
Reading

Grafička dizajnerica, ilustratorica i animatorica Petra Zlonoga 24. listopada u Galeriji SC u Zagrebu otvara svoju prvu samostalnu izložbu 'Jedan od mnogih', kojoj će prethoditi premijera istoimenog animiranog filma u 19.30 sati u MM centru

U predgovoru izložbe Iva Gašparović navodi kako rad Petre Zlonoge predstavlja odmicanje od klasičnog procesa stvaranja animiranog filma.

'Umjetnica svoj proces ne bazira na unaprijed definiranoj narativnoj i vizualnoj kompoziciji, već idejni impuls prepušta slobodnom kretanju u svim produkcijskim fazama', objašnjava Gašparović dodajući da takav pristup može u svakom trenutku izmijeniti i preokrenuti početni koncept te stvoriti djelo na temelju intimne autoričine igre.

Jedan od mnogih, Petra Zlonoga Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Bonobostudio

Petra Zlonoga (1982.) diplomirala je grafički dizajn na Studiju dizajna 2007. i animirani film i nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2011. Od 2009. radi samostalno kao grafička dizajnerica, ilustratorica i animatorica. Iza sebe ima filmove 'Dota' (2016.), 'Glad' (2014.), 'Daniil Ivanoviču, slobodan si' (2011.), koji joj je bio diplomski te studentske filmove 'Lisicu' (2010.), 'Gregora' (2010.) i 'Daniil Ivanoviču, oženi me' (2007.).

Dosadašnjim radom u animaciji postigla je zapažen status i u Hrvatskoj i inozemstvu, a nakon projekcije filma 24. listopada publici će u MM centru govoriti o radu na filmu 'Jedan od mnogih' (produkcija i distribucija zagrebačkog Bonobostudija) te o svom kreativnom procesu.

Njena izložba 'Jedan od mnogih', koja se u SC-u otvara u 20 sati, trajat će do 31. listopada.