Teatar &TD

Petra Hrašćanec i Saša Božić obilježavaju 10 godina suradnje

03.12.2019 u 12:08

Bionic
Reading

Projektom '1:0' Petra Hrašćanec i Saša Božić obilježit će 10 godina suradnje u Teatru &TD

Projekt '1:0' sastoji se od različitih komponenata i vidova rada. U razdoblju od 5. do 14. prosinca u različitim prostorima Teatra &TD odvijat će se kazališni i plesni performansi, koncerti i multimedijalni eventi.

Projekt '1:0' tematizira suradnju dvaju autora iz različitih medija te razlaže vrijeme stvaranja umjetničkih radova kroz kratke prikaze njihovih predstava. 'Projekt parazitira na metodološkim obrascima retrospektive, arhiva i proslave, ne bi li razotkrio kako se osobni, kreativni i etički izbori slažu u tijelo nečijeg kolaborativnog rada u vremenskoj jedinici desetljeća' stoji u najavi projekta.

Budući da je autorima  glavna tema već 10 godina živa izvedba, kroz upravo taj vid izvest će se arhivirani dijelovi nekih predstava koje više ne igraju na repertoaru a i sami autori će se pridružiti na sceni ne bi li tako razotkrili čin gledanog/onoga koji gleda. Pridružit će im se na sceni cijela grupa izvođača s kojima surađuju već dugi niz godina: Marko Jastrevski, Nataša Dangubić, Damir Klemenić, Jelena Miholjević, Nenad Sinkauz i Alen Sinkauz, Jerko Marčić, Višnja Vitas i drugi. Osim umjetničke retrospektive razotkrit će se i ona radna koja krije načine produkcije i financiranja umjetničkih radova koej autorima često oduzima vrijeme koje je bi inače bilo namijenjeno stvaranju.   

Predstava je nastala u produkciji Umjetničke organizacije 21:21 u suradnji sa Studentskim centrom u sklopu projekta APAP-Performing Europe 2020.