NAJBOLJE OTVARANJE IKAD

'Pedeset nijansi sive' u Hrvatskoj pogledalo već 66 tisuća ljudi

17.02.2015 u 09:51

Bionic
Reading

Film koji je postao svjetska senzacija i prije dolaska u kina, nakon prvog vikenda prikazivanja u Hrvatskoj svoj je zvjezdani status potvrdio i brojkom. Naime, 'Pedeset nijansi sive' ostvario je najbolje otvaranje u 2015. te ujedno i najbolje otvaranje svih vremena u Hrvatskoj sa zaradom od 2.237.565 kuna, priopćio je distributer Blitz

Zbrojem ulaznica prodanih u pretprodaji te na dan prikazivanja za vikend koji je obilježilo Valentinovo film 'Pedeset nijansi sive' pogledalo je 66.545 gledatelja čime se ova sasvim originalna ljubavna priča snimljena prema istoimenom bestselleru E. L. James upisala zlatnim slovima u povijest hrvatskog kinoprikazivaštva.

Da zanimanje za g. Greya ne jenjava dokazuju brojne rasprodane kino dvorane do kraja sljedećeg tjedna kao i mediji koji ne prestaju pratiti sve vezano uz ovaj intrigantni naslov.

'Pedeset nijansi sive' može se pohvaliti i da je do sada zaradio 158 milijuna dolara na 58 teritorija na kojima se počeo prikazivati što je najuspješniji međunarodni rezultat filma R oznake u povijesti.

Film 'Pedeset nijansi sive' prikazuje se u hrvatskim kinima od 12. veljače u distribuciji Blitz film i video distribucije.