'Subota, nedjelja i ponedjeljak'

Paolo Magelli večeras otvara novu sezonu Kerempuha

25.09.2023 u 13:16

Bionic
Reading

Satiričko kazalište Kerempuh sezonu otvara premijerom predstave 'Subota, nedjelja i ponedjeljak' talijanskog dramatičara, redatelja i glumca Eduarda de Filippa, u režiji Paola Magellija (20 sati, Prolaz Fadila Hadžića 3)

U predstavi glume Linda Begonja, Mia Anočić-Valentić, Dražen Čuček, Filip Detelić, Igor Jurinić, Vilim Matula, Josipa Anković, Anita Matić Delić, Matija Šakoronja, Marko Makovičić, Hrvoje Kečkeš, Branka Trlin, Vedran Mlikota, Damir Poljičak, Ana Maras Harmander, Davor Kovač i Karlo Mlinar.

Glazbu za predstavu skladali su Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović Mrle, scenograf je Miljenko Sekulić, kostimografkinja Marita Ćopo, autor video projekcija je Ivan Marušić Klif, oblikovatelj svjetla Aleksandar Čavlek, a koreografkinja za ples mambo Tamara Despot.

O predstavi:

U nizu komičnih situacija koje se događaju tijekom jednoga vikenda, predstava nam otkriva različite poglede na partnerske odnose, brak, karijeru i život sam. Iako je ova drama napisana prije mnogo desetljeća, njezine teme, kao što su analiza života u zajednici, nedostatak prave komunikacije, traženje ravnoteže između poslovnih obveza i privatnoga života, položaj žene u društvu koji traži promjenu, generacijske razlike – i danas su itekako relevantne, navodi se u najavi.

  • +5
Subota, nedjelja i ponedjeljak Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Luka Dubroja

Kroz humor i satiru, ali i dozu sjete i tuge, predstava oslikava univerzalne aspekte međuljudskih odnosa i pruža prigodu za razmišljanje o vlastitim prioritetima i vrijednostima u ovom našem ubrzanom svijetu.

Nedjeljni ručak u domu obitelji Priore okuplja tri generacije koje žive pod istim krovom. Tu je djed, zatim roditelji, djeca, njihovi partneri, teta, nećak, susjedi i drugi nezvani ili pak zvani gosti – plejada likova čija nas šarolikost uvodi u bogat i često turbulentan svijet razgranatih obiteljskih i inih odnosa dok se prepliću niti njihovih sudbina i međusobnih veza.

Glumački ansambl vješto razotkriva slojeve života svojih likova, otkrivajući nam njihove tajne, strahove, ambicije i snove. U tome mediteranski glasnom ali ipak intimnom okruženju otkrivaju se univerzalne istine koje nas sve povezuju kao što je prirodna želja za ljubavlju, razumijevanjem i pripadnošću.

Nakon premijerne izvedbe, predstava je na rasporedu 26. i 27. rujna te 13., 17. i 28. listopada.