poziv

Otvorene prijave za 33. izdanje Animafesta

03.11.2022 u 11:13

Bionic
Reading

Svjetski festival animiranog filma - Animafest Zagreb poziva zainteresirane da prijave svoj filmove na 33. izdanje Festivala, koje će se održati od 5. do 10. lipnja iduće godine u Zagrebu

Putem online obrasca prijaviti se mogu svi kratki i dugi animirani filmovi te VR projekti prvi put prikazani nakon 1. siječnja 2022.

Kratkometražni filmovi (maksimalnog trajanja 40 minuta) mogu se prijaviti za Natjecanje kratkometražnog filma, Natjecanje studentskog filma - filmovi producirani u obrazovnim institucijama, bez obzira na stadij studija, Natjecanje filmova za djecu, Natjecanje hrvatskog filma - filmovi hrvatskih redatelja i/ili filmovi kojima je bar jedna od zemalja produkcije Hrvatska.

Dugometražni filmovi (minimalnog trajanja 40 minuta) mogu se prijaviti za Natjecanje dugometražnog filma, a VR/360/interaktivni projekti mogu se prijaviti za Natjecanje VR animacije - projekti koji uključuju animaciju kao glavni medij, napravljeni za sustave Oculus, HTC Vive ili Samsung Gear VR.

Filmovi se natječu za priznanja i nagrade koje dodjeljuju međunarodni žiriji. Naknade za prijavu nema.

Rok za prijavu kratkometražnih filmova u svim kategorijama je 1. veljače iduće godine, a rok za prijavu dugometražnih filmova i VR projekata je 15. ožujka.