u zagrebu

Otvorena izložba Faces of Europe fotografa Carstena Sandera

  • Autor: D.A.M.
  • Zadnja izmjena 29.04.2021 13:33
  • Objavljeno 29.04.2021 u 13:18
tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: John Pavlish

Izložba cijenjenog njemačkog fotografa Carsten Sandera povodom Dana Europe u Zagrebu predstavlja europsku multikulturalnost i bogatstvo različitosti, a ostaje otvorena do 8. svibnja

Sinoć je u Francuskom paviljonu otvorena izložba cijenjenog njemačkog fotografa Carstena Sandera. Izložba je otvorena povodom ovogodišnjeg Dana Europe, a domaćini izložbe su veleposlanstva Njemačke, Portugala i Slovenije te Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj. Glavni partner projekta je Studentski centar Sveučilišta u Zagrebu. Otvorenju izložbe prisustvovao je te pozdravio okupljene i sam autor, stoji u priopćenju.

Tijekom razdoblja od oko tri mjeseca 2020., autor i fotografski umjetnik iz Düsseldorfa Carsten Sander svojim je kamperom posjetio sve zemlje članice EU-a u kojima je portretirao 1.000 ljudi različite nacionalne i društvene pripadnosti. Bogati i siromašni, mladi i stari, poznate ličnosti, sportaši i političari, slučajni prolaznici na ulici – ravnopravni jedni pokraj drugih. Pokazivanje lica koincidira s izražavanjem stava svake fotografirane osobe.

tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: John Pavlish

Sander prikazuje ono što nas povezuje i ono po čemu se razlikujemo. Prikazuje ljude u sadašnjem trenutku i mjestu, ističući njihov zajednički nazivnik: građanke i građani Europe koji zastupaju mir, zajedničke vrijednosti, zajedničko djelovanje. Sander je izložbom uspio predočiti identitet heterogene zajednice koja se sastoji od preko 447 milijuna stanovnika u 27 europskih zemalja. Ovom izložbom naglašava važnost integracije i humanosti, diže glas za ljudska prava, zajedničke vrijednosti i miran suživot.

Izložbu su posjetile i brojne poznate osobe iz javnog života poput Ive Vitić Gameiro, Matije Vujice, Damira Hoyke, Mare Bratoš, Ane Vilenice, Ana Marije Ricov, Nataše Mihaljčišin i brojnih drugih. Izložba će biti otvorena od 29. travnja do 8. svibnja 2021. svakim danom od 12.00 do 20.00 sati u Francuskom paviljonu Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu, Savska cesta 25. Izložba je besplatna za sve posjetitelje.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!