ROK PRIJAVE 30. 6. 2016.

Otvoren natječaj za Omladinski Film Festival Sarajevo

19.05.2016 u 16:18

Bionic
Reading

Omladinski Film Festival Sarajevo prošlog je tjedna službeno objavio natječaj za prijavu filmova za 2016. Natječaj se odnosi na prijavu kratkih igranih filmova i kratkih dokumentarnih filmova produciranih između 2014. i 2016. godine

Natječaj se odnosi na sve zainteresirane afirmirane i neafirmirane filmske stvaratelje iz Bosne i Hercegovine, regije i ostatka svijeta, budući da je Omladinski Film Festival Sarajevo (OFF), internacionalnog karaktera.

Uvjeti za prijavu na natječaj je su da su kratki igrani filmovi maksimalnog trajanja 15 minuta, a dokumentarni maksimalnog trajanja 30 minuta, da su autori filmova osobe između 15. i 25. godine te da njihovi filmovi do sada nisu bili u okviru natjecateljskih selekcija drugih festivala više od jednog puta.

Prvi rok za prijavu filmova otvoren je do 30. lipnja, a drugi će biti otvoren po potrebi.

Ovogodišnje izdanje Omladinskog Film Festivala Sarajevo (OFF) donosi niz novosti i programa koji će biti predstavljeni tijekom srpnja. Festival se održava od 25. do 28. kolovoza u Sarajevu. Ono što je potvrđeno iz press-službe festivala je to da će kao jedna od festivalskih lokacija ostati Žuta tabija koje je i prošle godine bila dio festivala. Ostale festivalske lokacije bit će predstavljene naknadno.

Službena natjecateljska selekcija festivala bit će predstavljena u srpnju, s line-upom ostalih filmskih programa.