9 AUTORA U 9 KVADRATA

Otvara se galerija u isušenom bunaru na Murteru

  • Autor: S. F.
  • Zadnja izmjena 26.07.2012 14:16
  • Objavljeno 26.07.2012 u 14:16
Najmanja galerija naslovna

Najmanja galerija naslovna

Izvor: Promo fotografije / Autor: Ivica Propadalo

Galerija na samo devet četvornih metara, smještena u isušenom bunaru, otvara se 29. srpnja u Betini na otoku Murteru izložbom 'Dalmacija u mojem kvadru'

Mala galerija nalazi se u prostoru isušene 'gušterne' odnosno bunara. Smještena je u konobi u obiteljskoj kući Ivice Propadala.

'Koliko mi je poznato, to je jedinstvena galerija u svijetu, kako po veličini od devet četvornih metara, tako i po načinu izlaganja umjetnina. Naime one se izlažu ispod staklenog poda po kojemu se normalno hoda i razgledava. Devet autora u devet kvadrata', kazao je Ivica Propadalo.

Dalmacija u mojem kvadru je i ime galerije i ime ove i svih budućih izložbi. Devetorica autora su pomno odabrani, a njihova različitost je učinila izložbu zanimljivom.

Tako da imamo na jednoj strani klasično štafelajno slikarstvo i kiparstvo: Vatroslav Kuliš, Petar Barišić i Ivan Fijolić, s druge strane instalacije: Saša Šekoranja, Feđa Vukić i Željko Kovačić. Fotagrafije su Ive Pervana i Ivice Propadala.

Zanimljiv je video i zvuk dokumentarnog filma Nikole Babića – 'Šijavica'.

Izložbu prati i katalog s duhovitim tekstom Ive Šimata Banova, a galeriju i izložbu će otvoriti Zlatko Gall

Još jedna zanimljivost vezana uz galeriju njeno je radno vrijeme. Naime, bit će otvorena samo kad je kod kuće vlasnik Ivica Propadalo

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi