nagradnjače

Osvojite ulaznice za predstavu 'Alisa u Zemlji čudesa' u ZKM-u

06.04.2018 u 09:40

Bionic
Reading

'Alisa u Zemlji čudesa' po romanu Lewisa Carolla, tekst je napisao Ivor Martinić / redateljica: Renata Carola Gatica

Lewis Carrol, taj neobični profesor matematike u priči koju je posvetio djevojčici Alisi na prvo mjesto stavio je igru i to onu koja je sama sebi svrhom. Priča o djevojčici Alisi koja pada niz zečju rupu u fantastični svijet naseljen najnevjerojatnijim stvorenjima osvaja djecu diljem svijeta već više od 150 godina. Fantastičan narativni tijek romana, originalno poigravanje logikom i kritički odnos prema tretiranju djece u viktorijanskom društvu poticajan je mnogim umjetnicima, pa su tako nastale i brojne adaptacije romana.

Zagrebačko kazalište mladih nudi drukčiju i originalnu priču o Alisi koja ne želi odrasti, strahujući da će ako se to dogodi ostati bez mašte. Što bi se dogodilo da jednoga dana dođemo na kazališnu predstavu, sjednemo među publiku, a na pozornici izostane ono najvažnije – mašta? Uzbudljivim putovanjem djevojčice Alise i njezinom potragom za vlastitim identitetom ova verzija nudi univerzalnu priču o potrebi za umjetnošću, kao i potrebi za pričom samom.

Predstava je namijenjena svim generacijama, djeci od devete godine naviše, roditeljima, bakama i djedovima – svi ste dobrodošli u ZKM-ovu Zemlju čudesa!

Doživite spektakl boje, svjetlosti i glazbe – finale s pjesmom Alisa Ivanke Mazurkijević i Damira Martinovića Mrle.

Glume: Anđela Ramljak, Barbara Prpić, Marica Vidušić, Rakan Rushaidat, Sreten Mokrović, Vedran Živolić, Dado Ćosić, Petar Leventić, Edvin Liverić, Mateo Videk, Robert Budak, Tina Orlandini.

Čitateljima tportala darujemo 5 x 2 ulaznice za izvedbu predstave 'Alisa u Zemlji čudesa' (8. travnja, ZKM), a dobitnici su Tanja Pinojtić, Martina Fočić, Marijana Sladić, Petra Lončar i Ivana Rumbak.