NAGRADNJAČA

Osvojite ulaznice za novu predstavu BADco-a!

16.12.2012 u 09:00

Bionic
Reading

13, 14. i 15. prosinca u 20h, u prostoru Pogona Jedinstvo održava se zagrebačka premijera nove predstave BADco.-a. Predstava koja u naslovu sadrži pitanje i poziv – 'Ima li života na sceni? - vježbe iz oblikovanja Zemlje' - umjetničko je istraživanje dva povezana skupa problema: stvaranja minimalnih uvjeta za život i činjeničnosti u kazalištu. A mi smo za svoje čitatelje pripremili 2x2 ulaznice za izvedbu u petak, 14. prosinca.

Poziv spomenut u naslovu predstave temelji se na ideji terraforminga, hipotetskog procesa ciljanog preoblikovanja atmosfere, temperature, površinske topografije ili ekologije nekog planeta ili svemirskog tijela kako bi ga se učinilo sličnim Zemlji te naseljivim zemaljskim organizmima. U namjeri da se realizira kao serijalna, epizodna struktura, predstava će iz nekoliko različitih perspektiva prići ideji scenskog iskušavanja uspostavljanja novih životnih (ali i radnih) uvjeta, međuljudskih odnosa, ekosustava, oblika života, zajednica itd.

Predstava ima serijalnu strukturu čiji segmenti će se mijenjati iz prigode u prigodu, a razvijat će se kroz niz radionica s publikom i drugim stvaraocima te će rezultirajući, novoproizvedeni segmenti biti uključivani u serijalnu i izmjenjivu strukturu predstave. Predstavu potpisuju i izvode Goran Sergej Pristaš, Nikolina Pristaš, Tomislav Medak, Pravdan Devlahović, Ivana Ivković, Ana Kreitmeyer i Užbinec.

Po dvije ulaznice za predstavu 14. prosinca osvojili su:

Ida Stipetić
Denis Zaić