25 GODINA KAZALIŠTA

Opera otvara novu sezonu u Maloj sceni

02.07.2014 u 14:36

Bionic
Reading

Drugi dio godine u kazalištu Mala scena bit će ispunjen novim predstavama: sezonu započinju komičnom operom, slijedi interkulturalna predstava za djecu i mlade te niz zanimljivih programa

Sezonu 2014/2015. započinju operom 'Il Matrimonio Segreto / Tajni brak' Domenica Cimarose. Režiju će potpisati mlada redateljica Frana Marija Vranković kojoj će to biti prva režija u Maloj sceni.

Nakon opere slijedi interkulturalna predstava za djecu mlade i odrasle 'Zašto baš ja?'. Predstava nastaje kao suradnja i koprodukcija između Passepartout Theatre Production iz Danske i kazališta Mala scena. Predstava će se pripremati od 1. rujna do 5. listopada u Zagrebu, a praizvedba će biti u Danskoj 17. listopada. Hrvatska premijera održat će se u Zagrebu 22. i 23. listopada.

Predstavu o sudbini i često tragikomičnom i fatalnom ponašanju osoba dok razmišljaju o sebi u odnosu na sudbinu, prema vlastitoj ideji i dramaturgiji režira Jacques S. Matthiessen, a igraju Mirel Huskić, Dado Ćosić i Jakov Gavran


Zašto baš ja?

Ponovnu izvedbu predstave 'Prava stvar' s novom 'zvjezdanom' glumačkom podjelom, ovoga puta režira Ivica Šimić. Predstava će se igrati svakoga dana od 6. studenog do 5. prosinca 2014.

Svoju suradnju s Muzičkom akademijom u Zagrebu, kazalište Mala scena nastavlja izvedbom operete 'Momci na brod' Ivana pl. Zajca, a povodom 100. obljetnice smrti našeg velikog skladatelja. Voditelji projekta u ime Muzičke akademije u Zagrebu su Vlatka Oršanić i Zoran Juranić, a producentica projekta je Vitomira Lončar. Predstavu režira Snježana Banović, a u predstavi svira i Komorni orkestar Muzičke akademije u Zagrebu.

Organizatori najavljuju i predstavu 'Boje duge', u suradnji s kazalištem 'Puna kuća', u kojoj nastavljaju dijalog s najmanjom publikom, onom od godine i pol na više, a koju ćete od jeseni moći pogledati u kazalištu Mala scena, ali i u vrtićima.

'Ovoga puta pričamo o bojama, o osnovnim pojmovima koje djeca susreću u najranijoj dobi, o različitosti, toleranciji i poštivanju djetetovih potencijala u svim segmentima njegova mladog života. Predstava je proizvod fokusiranog angažmana Svetlane Patafte kao majke, glumice i dramske pedagoginje u kreativnom radu s djecom najmlađe dobi. Inspirirana je motivima iz priče 'Duga' Manuele Vladić Maštruko', stoji u najavi.