mimi i gita

Održana premijera novog kazališnog hita 'Kad udari južina'

14.10.2023 u 12:57

Bionic
Reading

Popularne glumice Petra Kraljev i Jagoda Kumrić na premijernoj zagrebačkoj izvedbi komedije Kad udari južina svojim su urnebesnim prijateljskim problemima u do posljednjeg mjesta ispunjenom gledalištu KD Vatroslav Lisinski naprosto oduševile više od 300 građana. Komplicirani ženski odnosi, međusobne svađe i optuživanja, ljubomora, ali i neraskidiva prijateljska veza zaslužili su ovacije posjetitelja

U prvim redovima predstavu su pomno pratili i poznati glumci Petra Kurtela, Ana Uršula Najev, Nika Barišić, Marina Redžepović, Mijo Kevo, Petra Dugandžić, Toni Malenica i Manuela Svorcan, koji su u svojim prijateljskim odnosima kroz život sasvim sigurno proživjeli barem jednu od ovih uzbudljivih scena, stoji u priopćenju.

'Inspiracija za predstavu počela je iz želje da govorim o nečemu što mi je u životu jako važno, a to su prijateljstva. U njima često dolazi do nepovjerenja i razočaranja, no ukoliko postoji prava prijateljska ljubav i konekcija onda je sve rješivo i moguće. Za mene su prijateljstva pravo blago i zahvalna sam na svima koja sam tijekom života stekla', istaknula je Petra Kraljev koja je upravo na premijernoj zagrebačkoj izvedbi proslavila svoj rođendan.

Mimi i Gita tako su donijele jednu sasvim novu dozu humora i emocija, a njihova izvedba do suza je nasmijala publiku. Ova predstava toliko je zaintrigirala građane da je tim predstave zbog velikog interesa u Zagrebu odlučio održati novu izvedbu, koja nas očekuje u nedjelju, 19. studenog u 20 sati u KD Vatroslav Lisinski.

'Mislim da se svaka žena pa i poneki muškarac mogu pronaći barem u jednom dijelu ove predstave. Ovo su prizori iz života. Iznimno sam sretna što nas je publika prepoznala i veselim se svim novim izvedbama', zaključila je Jagoda Kumrić.

'Kad udari južina' je priča o prijateljstvu između Mimi i Gite, dvije potpuno različite žene koje se suočavaju s ljubomorom i neiskrenošću. Gita, bogata i flegmatična, i Mimi, otkačena i impulzivna, donose na scenu situacije s kojima se mnogi gledatelji mogu poistovjetiti. Predstava ih prisiljava da se suoče s vlastitim strahovima i osjećajima, ostavljajući dubok dojam na publiku.

Ovu iznimnu komediju napisala je sama Petra Kraljev u suradnji s vrhunskim zagrebačkim dramskim piscem Igorom Weidlichem, koji je tekst i dramatizirao. Produkciju potpisuje B Glad produkcija, poznata po hit mjuziklima 'Crna Kuća' i 'Footloose'. Redateljica Nevena Vukes uspjela je savršeno dočarati suštinsku priču o neobičnom prijateljstvu.

Predstava će uz rasprodani Split i Šibenik tijekom listopada i studenog gostovati u Rijeci, Zagrebu, Imotskom i mnogim drugim gradovima diljem Hrvatske.