INOVATIVNI PISCI

Odabrano pet finalista Nagrade Janko Polić Kamov

20.10.2015 u 12:34

Bionic
Reading

U svojim djelima Janko Polić Kamov je kao neosporivi inovator svog vremena rušio mnoge granice, a upravo je inovativnost autora prijavljenih na natječaj za ovogodišnju Nagradu Kamov odlučilo kojih pet knjiga ulazi u uži izbor

Stručni žiri u sastavu Jadranka Pintarić, Andrea Pisac i Kristina Posilović od 84 knjige pristigle na natječaj odabrao je pet djela posebne smionosti koja, unatoč tome, (p)ostaju komunikacijski i estetski prepoznata.

Druga je godina otkako je Hrvatsko društvo pisaca pokrenulo Nagradu Janko Polić Kamov za najbolje književno djelo (proza, poezija, drama) napisano na hrvatskom jeziku. Njezin prvi dobitnik 2014. godine bio je Luka Bekavac za roman 'Viljevo', a ove godine će statuu i deset tisuća kuna osvojiti jedan od pet finalista.

Najinovativnijim su se ove godine pokazali, po ocjeni stručnog žirija, Marko Dejanović u knjizi 'Karte, molim' izdane za Sandorf, Željka Horvat Čeč u knjizi 'Moramo postati konkretni' u izdanju VBZ-a, Dorta Jagić s 'Kafkinim nožem' u izdanju HDP, Ivan Klarić s knjigom 'Tihi dani' u Nakladi Bošković i Igor Rajki s 'Putenim nametnikom' u izdanju Durieuxa.

Dobitnika ovogodišnje Književne nagrada Janko Polić Kamov doznat ćemo 17. studenog 2015.