hdfd

Odabran je hrvatski kandidat za nagradu Goya Španjolske akademije, pogledajte o kojem filmu se radi

27.08.2022 u 10:05

Bionic
Reading

Film 'Veće od traume' Vedrane Pribačić hrvatski je kandidat za nagradu Goya Španjolske akademije filmske umjetnosti i znanosti, u kategoriji Najbolji europski film, priopćeno je u petak iz Hrvatskog društva filmskih djelatnika (HDFD)

HDFD od ove godine bira hrvatskog kandidata za nagradu Goya.

Devet članova Komisije HDFD-a danas je tajnim glasovanjem u 1. krugu natpolovičnom većinom odlučilo da će film ”Veće od traume”, redateljice Vedrane Pribačić, biti predstavnik hrvatske kinematografije za 37. nagradu Goya Španjolske akademije filmske umjetnosti i znanosti, u kategoriji Najbolji europski film. Podsjetimo, o filmu je pisala i naša TV i filmska kritičarka Zrinka Pavlić, a taj je tekst dostupan na ovoj poveznici.

Izvor: Društvene mreže

Komisija HDFD-a ove je godine odlučivala između tri filma: 'Divljaci', režija Dario Lonjak; 'Veće od traume', režija Vedrana Pribačić; i 'Zbornica', režija Sonja Tarokić.

Nagrada Goya je najznačajnija španjolska nacionalna filmska nagrada koja se smatra španjolskim ekvivalentom američkog Oscara. Dodjeljuje se od 1987. godine, a od 1992. uvedena je i u kategoriji Najbolji europski film.

Ceremonija proglašenja pobjednika 37. nagrade Goya održat će se u Sevilli 11. veljače 2023. godine, priopćio je HDFD.