IZLOŽBA U MUO-U

Od obrisa u staklu do čaša za Angelinu i Brada

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 12.02.2013 17:14
  • Objavljeno 12.02.2013 u 15:56
maska 1

maska 1

Izvor: Promo fotografije / Autor: MUO

Izložba 'Staklo, moje drugo tijelo' Gordane Drinković otvara se 20. veljače u Muzeju za umjetnost i obrt, a donosi čaše, vaze, posude i zdjele s obrisima lica umjetnice

Gordana Drinković putem svojih radova u staklu komunicira sa svijetom jednako kao što komunicira i svojim tijelom, riječima, ponašanjem i životom.

Upravo stoga za svoju izložbu u Muzeju za umjetnost i obrt (20. veljače - 30. ožujka) koristi naziv svoje internetske stranice 'Staklo, moje drugo tijelo'.

Izložbom će predstaviti pet cjelina: Čaše, Staklo, moje drugo tijelo, Stol blagostanja, Stakleni gradovi i Opa art – made in Croatia.

Cjelina Čaše sadrži izbor iz sedamnaest kolekcija šampanjskih čaša Dodir, šampanjske čaše Greške, kolekcije Salsa i Tango, čašice za aperitive Miljenice, nekoliko barware kolekcija, čaše za vino među kojima i čaše Angelina 2,3 i Brad 1,2 izrađene u svrhu dara za njihovo vjenčanje.

MUO

MUO

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Znatan broj proizveden je u obliku ekskluzivnih dizajnerskih serija i dio su privatnih kolekcija kod nas i u svijetu (na primjer, umjetnički dvojac Gilbert&George pije šampanjac iz čaša Tango izrađenih od crnog stakla).

Cjelina Staklo, moje drugo tijelo sadrži čaše za vino, vaze, posude i zdjele kojima je zajedničko prenošenje obrisa lica umjetnice na oblik predmeta.

Stol blagostanja čine predmeti Samci koji bilježe samo jednu misao i predmeti koji za realizaciju traže eksperiment u proizvodnji: Afrika se okreće, udara, isteže dok se Frkafulje izvlače, rastežu, ubadaju, pritišću.

Staklene gradove čine kolekcije svijećnjaka koje svojim oblikom i načinom povezivanja stvaraju arhitekturu zamišljenih gradova. Svaka kolekcija sastoji se od nekoliko svijećnjaka, a svaki svijećnjak predstavlja element gradnje.

MUO

MUO

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Opa art – Made In Croatia (Opasan proizvod apstinencije od stvaranja u staklu – Made in Croatia) je trajan proces od 1991., a riječ je o odgovoru umjetnice na nepostojanje proizvodnje i nemogućnost stvaranja u staklu u Hrvatskoj. U svom atelijeru gotovo svakodnevno 'oštećuje' staklene predmete na različite načine da bi tako stvorene dijelove i krhotine spojila u novi proizvod.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!