edicija durieux

Objavljena zbirka poezije Gorana Bogunovića 'Vježbe hrabrosti'

07.04.2021 u 11:35

Bionic
Reading

U biblioteci Edicije Durieux objavljena je zbirka poezije Gorana Bogunovića "Vježbe hrabrosti", sofisticirano i pristupačno intimističko pismo u pjesničkoj 'vježbi hrabrosti' suočavanja sa samim sobom

"Poezija Gorana Bogunovića doista jest vježbanje hrabrosti — hrabrosti da se govori iz nemoći, da se stvori iz nepovjerenja u vlastite mogućnosti i da se nađe pravo bogatstvo motiva i slojeva ondje gdje ih možda ne bismo očekivali. Samim time — vježbanje hrabrosti suočavanja sa samim sobom, ali i čitateljem.", napisao je u pogovoru knjige Davor Ivankovac.

"U poprilično iscrpljenim poetičkim rješenjima i tematsko–motivskim rukavcima domaćeg pjesničkog polja, 'Vježbe hrabrosti' pojavljuju se kao dobrodošao odmak od dominantnih srednjostrujaških trasa istovremeno nudeći sofisticirano i pristupačno intimističko pismo značajnih estetskih dosega", dodao je.

Goran Bogunović (1972.) diplomirao je na Elektrotehničkom te Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Radi kao inženjer. Književne radove objavljivao je u domaćim i stranim časopisima, te na radiju. Objavio je knjige pjesama "Ovdje" (2002.), "Područje pojačanog naoblačenja" (2004.) i "Stvari su sve dalje" (2013.), te proze "Sve će biti u redu" (2003.), "Ljenjivci i druge priče" (2007.) i "Populacija II" (2019.).

Pjesme i priče prevođene su mu na više jezika. Svirao je gitaru u više grupa (Tobić Tobić idol mladih, U pol 9 kod Sabe i dr.). Snima i producira svoj i prijateljske bendove. Svira u grupi Radost!