ministarstvo kulture

Objavljen poziv za dodjelu potpora za poticanje književnoga stvaralaštva

  • Autor: T.B./Hina
  • Zadnja izmjena 21.06.2017 15:58
  • Objavljeno 21.06.2017 u 15:58
Objavljen natječaj za potporu za poticanje književnoga stvaralaštva

Objavljen natječaj za potporu za poticanje književnoga stvaralaštva

Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filić/PIXSELL

Ministarstvo kulture objavilo je na svojim internetskim stranicama Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje književnoga stvaralaštva u 2018. godini s rokom za podnošenje prijava do 6. rujna

Potpore autorima dodjeljivat će se za književno-umjetnički rad i za prijevode na hrvatski jezik djela koja predstavljaju opća kulturna dostignuća i to kao godišnje potpore u pojedinačnom iznosu od 84 tisuće kuna, polugodišnje potpore u iznosu od 42 tisuće kuna i tromjesečne potpore u iznosu od 21 tisuće kuna. Potpore će se isplaćivati u mjesečnim obrocima od 7000 kuna.

Pravo podnošenja ponuda na Javni poziv imaju fizičke osobe, državljani RH.

Uz prijavnicu, kratki životopis i bibliografiju, autori su dužni dostaviti detaljan opis projekta – sinopsis, ogledni arak i prijedlog plana realizacije. Osim toga, potrebne su dvije recenzije relevantnih stručnjaka za navedena područja, a recenzenti mogu biti književni kritičari, teoretičari, urednici ili izdavači.

Životopis, bibliografija, plan realizacije, sinopsis i ogledni arak dostavljaju se u elektroničkom obliku na adresu knjizevno.stvaralastvo@min-kulture.hr, a prijavnica i recenzije moraju biti ispisane i potpisane.

Autori koji se ponovno prijavljuju moraju uz prijavu dostaviti primjerak objavljene knjige za koju su zadnji put koristili potporu za poticanje književnog stvaralaštva, ako je nisu ranije dostavili Ministarstvu kulture.

Prijavnice se mogu naći na internetskoj adresi www.min-kulture.hr, a ponude sa svom traženom dokumentacijom mogu se poslati poštom ili osobno predati u Ministarstvu kulture, 10000 Zagreb, Runjaninova 2.

Autori se nemaju pravo prijaviti na Javni poziv prije nego što bude objavljena knjiga za koju su zadnji put koristili ovu potporu i ako je Ministarstvo nakladniku već odobrili potporu za izdavanje prijavljenog naslova te ako se nakladnik prijavljuje za potporu izdavanju u istoj godini.

Rok za podnošenje prijava je 6. rujna 2017.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!