otvoren natječaj

Drugo izdanje nagrade Post scriptum za književnost na Facebooku

  • Autor: Tina Barbarić
  • Zadnja izmjena 21.06.2017 13:49
  • Objavljeno 21.06.2017 u 13:49
Post scriptum

Post scriptum

Izvor: Promo fotografije / Autor: Kultipraktik

Za ovu jedinu svjetsku nagradu za književnost na društvenim mrežama natjecati se svojim autorskim Facebook profilima ili stranicama mogu svi državljani RH prijavljeni na Facebook stranicu Nagrada Post scriptum. Prijaviti se mogu autori/ce osobno, može ih prijaviti treća osoba ili žiri nagrade koji čine Kruno Lokotar, Stanislava Nikolić Aras, Želimir Periš i Adrijana Vidić. Svrha nagrade je poticanje i popularizacija književnosti na društvenim mrežama i u društvu

Prijavljeni ili njegov prijavitelj treba do 15. srpnja  2017. prirediti i poslati biografiju autora/ice i dokument formata .doc, .docx ili .rtf s najmanje 40 Facebook postova svih žanrova koje smatra relevantnima, objavljenih u razdoblju 15. lipnja 2016. do 1. srpnja 2017., s navedenim datumima objave, na adresu nagradapostscriptum@gmail.com. U obzir za žiriranje dolaze isključivo i nigdje drugdje osim na Facebooku objavljeni tekstovi.

U svrhu provjere valjanosti prijave (objave postova u natječajem propisanom opsegu i roku) autor/ica treba žiriju omogućiti provjeru na natječaj prijavljenog sadržaja na vlastitom profilu. U slučaju da autore/ice na natječaj prijavljuje žiri ili treća osoba, autori/ce trebaju e-mailom dostaviti pismenu suglasnost za sudjelovanje u natječaju.

Dobitnik će biti proglašen prije bestivala

Žiri će na Facebook stranici Nagrade odabrati i objaviti popis deset autora/ica koji uđu u širi izbor za nagradu, a nakon toga njih pet užeg izbora, čijih će dio postova objaviti. Dobitnik/ca će biti proglašen/a prije održavanja KaLibar bestivala, a u međuvremenu će sve relevantne informacije biti objavljivane na Facebook stranici Nagrade.

Godišnju nagradu Post scriptum za književnost na društvenim mrežama udruga Kultipraktik dodjeljuje na KaLibar bestivalu u Zadru. Sastoji se od nastupa na bestivalu, priznanja i objave knjige kod uglednog izdavača sa svim pripadajućim autorskim pravima, te eventualno od sponzorskih financijskih i robnih donacija.

Dobitnik/ca je dužan/na omogućiti žiriju odabir postova iz cjelokupnog na Facebooku originalno objavljenog materijala, kao i onoga koji nastane nakon 1. 7. 2017. u svrhu uvrštavanja u knjigu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!