100 GODINA NAJČITANIJE HRVATSKE KNJIGE

Novo izdanje 'Priča iz davnine' s nepoznatim ilustracijama Krste Hegedušića

21.03.2017 u 15:59

Bionic
Reading

U povodu stote obljetnice u srijedu, 22. ožujka u knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića održat će se predstavljanje novog izdanja 'Priča iz davnine' Ivane Brlić-Mažuranić s javnosti nepoznatim ilustracijama hrvatskog slikara Krste Hegedušića

U povodu stote godišnjice 'Priče iz davnine' Ivane Brlić-Mažuranić svjetlo dana ugledat će novo izdanje knjige u nakladi izdavačke kuće vbz. Zanimljivost vezana za novo izdanje nepoznate su ilustracije pokojnog slikara Krste Hegedušića koje su nastale kad mu je bilo 16 godina. Naime Krsto Hegedušić među prvima se okušao u ilustracijama knjige Ivane Brlić-Mažuranić, a njegova dosad nepoznata crtanka napokon se objavljuje nakon stotinu godina zaborava i stotinu godina prvoga izdanja najpopularnije hrvatske knjige.

Na predstavljanju novog izdanja zbirke pripovijedaka Ivane Brlić-Mažuranić 22. ožujka u knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u 19,30 sati sudjelovat će prof. dr. sc. Vinko Brešić, Branislav Glumac i Vedran Mlikota.

Izdanje knjige iz 1926. godine ilustrirala je hrvatska likovna umjetnica Cvijeta Job, a slika za bajku 'Šuma Striborova' našla se na poštanskoj marci Republike Hrvatske.