OPSEŽNO DJELO

Novi roman Harukija Murakamija izlazi u veljači u Japanu

02.12.2016 u 15:29

Bionic
Reading

Novi roman najpopularnijega suvremenog japanskog pisca Harukija Murakamija bit će objavljen u veljači, a riječ je o vrlo opsežnom djelu, objavio je njegov japanski izdavač

Još nije poznata nijedna pojedinost o sadržaju novoga romana, baš kao ni naslov, ali se ipak zna da je riječ o vrlo opsežnoj knjizi od približno dvije tisuće kartica, izvijestila je izdavačka kuća Shinchosha i vjerojatno će biti objavljen u dva sveska.

Bit će to, dodaje Murakamijev izdavač, njegovo najduže djelo nakon '1Q84', čija su prva dva sveska objavljena u Japanu 2009., a treći nakon godinu dana.

'Riječ je o romanu dužem od 'Kafke na žalu' i kraćem od '1Q84'', kratko je nedavno rekao Murakami primajući u Danskoj nagradu Hans Christian Andersen.

Nakon '1Q84' 67-godišnji Murakami objavio je jedan kraći roman 'Bezbojni Tsukuru Tazaki i njegove godine hodočašća' i zbirku novela pod naslovom 'Onna no inai otokotachi' (Muškarci koji nemaju žene) i esej pod naslovom 'Profesionalni romanopisac'.

Objavljivanje novoga Murakamijeva djela, posebno romana koji se samo u Japanu prodaju u milijunskim nakladama, u njegovoj su domovini uvijek poseban događaj koji njegovi obožavatelji danima komentiraju.