INFERNO

Novi roman Dana Browna je vruća tema društvenih mreža

10.05.2013 u 10:06

Bionic
Reading

Komentari o romanu 'Inferno' bili su uvjerljivo najzastupljeniji prošlog mjeseca na američkim medijskim platformama te su doveli knjigu do prvog mjesta na listi, koje je u ožujku držao bestseler roman Maxa Brooksa 'World War Z'

Roman 'Inferno' Dana Browna izlazi 14. svibnja, a bio je goruća tema američkih društvenih medija u travnju, prenosi CoverCake, tvrtka koja se bavi proučavanjem najvećih trendova na glavnim medijskim platformama.

Komentari o novom romanu Dana Browna bili su uvjerljivo najzastupljeniji prošlog mjeseca te su zamijenili priču i prvo mjesto koje je u ožujku držao bestseler roman Maxa Brooksa 'World War Z', po kojem je napravljen film s Bradom Pittom u glavnoj ulozi. 'Inferno' i 'World War Z' također su prema istraživanjima bili vruće teme koje su komentirali uglavnom muškarci. Ženski dio komentara pripao je novom romanu Maye Angelou, 'Mom & Me & Mom', koji se našao na osmom mjestu travanjske ljestvice.

Adaptacija klasika američke književnosti, romana 'Veliki Gatsby', 'pogurala' je knjigu na visoko peto mjesto CoverCakeove liste.

'Teško je da će ljudi raspravljati o filmu, bez spominjanja i komparacije s romanom', kazao je Jeff Costello, šef ureda za odnose s javnošću tvrtke CoverCake.

Na trećem mjestu našao se roman 'Lean In' autorice Sheryl Sandberg, na četvrtom 'Catching Fire' Suzanne Collins, čiji je roman 'Mockingjay' na sedmom mjestu, na šestom je 'Don’t Go' Lise Scottoline, na devetom 'Entwined with You' Sylvije Day, a na desetom 'Dead Ever After', Charlaine Harris