MARINA VUJČIĆ

Nova ravnateljica Drame splitskog HNK: Trebamo stvarati nove legende. U ovome ansamblu vidim dosta glumaca koji imaju taj potencijal

07.12.2020 u 15:03

Bionic
Reading

Književnica Marina Vujčić nova je ravnateljice Drame splitskog Hrvatskog narodnog kazališta, a za HRT je komentirala kakvu iduću sezonu planira

'Natječaj se poklopio sa željom da se preselim u Split. Kazalište je moja velika ljubav i pomislila sam zašto ne, imam iskustvo, imam kompetencije, idem pokušati', rekla je za HRT književnica Marina Vujčić, koja iza sebe ima niz romana i drama, a dugo godina surađivala je i s kazalištem Ulysses.Bila je jedina prijavljena na natječaj za ravnateljicu Drame Hrvatskog narodnog kazališta, a program za ovu sezonu naslijedila je od prethodnice Jelene Bosančić.

U idućoj pak planira prikazati više domaćih autora na sceni jer ovdašnjim gledateljima želi pokazati teme koje ih se tiču.

'Mislim i na neke splitske klasike i na neke suvremene dramske autore jer Split ima i svoje živuće klasike poput Tomića, Ivaniševića, Dežulovića, Olje Savičević, Renata Baretića, tako da to mi je to neka želja', najavljuje nova ravnateljica Drame HNK Split.

Velike legende hrvatskoga glumišta odlaze, mnogi će reći nikada više takvih kao Genda, Dvornik ili Zdravka Krstulović, međutim nova ravnateljica Drame ne misli tako. 'Mi imamo te legende i sjećanja na njih, ali trebamo stvarati nove legende. Po ovome što vidim mislim da u ansamblu splitskog HNK ima dosta glumaca koji imaju taj potencijal', kaže.