KNJIŽEVNA POSLASTICA

Nova knjiga Bekima Sejranovića

08.03.2017 u 06:52

Bionic
Reading

Pisac i prevoditelj u svojoj novoj knjizi 'Dnevnik jednog nomada', nedavno objavljenoj u izdanju nakladnika VBZ-a, isprepliće život i književnost. Riječ je o putopisu, dnevniku čitanja i zbirki zapisa o svakodnevnoj borbi sa životom

Posebnost nove knjige Bekima Sejranovića je u tome što je to 'dnevnik' u kojem govori u svom životu od 2011. do 2016. godine, ali i putopis, jer piše o 50-ak mjesta koja je posjetio u tom razdoblju, brojnim književnim promocijama, festivalima i susretima s kolegama, prijateljima, ženama, ali i o knjigama koje je pročitao, pa čitatelj njegovim očima čita te knjige.

Razapet između Skandinavije i Balkana, jedan od najzanimljivijih postjugoslavenskih pisaca iskreno, beskompromisno i autoironično ispisuje stranice o dva svijeta, i o sebi u njima i izvan njih, koje su jednako potresne, uznemirujuće i duhovite kao i najbolje stranice njegovih romana. Samo ovdje nema glavnog junaka da se iza njega bar malo skrije, tu su samo Bekim i njegovi demoni. 'Dnevnik jednog nomada' vodi čitatelja u nadasve uzbudljiv svijet kroz koji se doslovno proleti u nekoliko dana.