KNJIŽEVNA POSLASTICA

Nova knjiga Bekima Sejranovića

tportal

Izvor: Cropix / Autor: Ranko Suvar / CROPIX, Promo

Pisac i prevoditelj u svojoj novoj knjizi 'Dnevnik jednog nomada', nedavno objavljenoj u izdanju nakladnika VBZ-a, isprepliće život i književnost. Riječ je o putopisu, dnevniku čitanja i zbirki zapisa o svakodnevnoj borbi sa životom

Posebnost nove knjige Bekima Sejranovića je u tome što je to 'dnevnik' u kojem govori u svom životu od 2011. do 2016. godine, ali i putopis, jer piše o 50-ak mjesta koja je posjetio u tom razdoblju, brojnim književnim promocijama, festivalima i susretima s kolegama, prijateljima, ženama, ali i o knjigama koje je pročitao, pa čitatelj njegovim očima čita te knjige.

Razapet između Skandinavije i Balkana, jedan od najzanimljivijih postjugoslavenskih pisaca iskreno, beskompromisno i autoironično ispisuje stranice o dva svijeta, i o sebi u njima i izvan njih, koje su jednako potresne, uznemirujuće i duhovite kao i najbolje stranice njegovih romana. Samo ovdje nema glavnog junaka da se iza njega bar malo skrije, tu su samo Bekim i njegovi demoni. 'Dnevnik jednog nomada' vodi čitatelja u nadasve uzbudljiv svijet kroz koji se doslovno proleti u nekoliko dana.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi