VELIKI USPJESI

Nižu nagrade: Pobjednički mjesec Kazališta Moruzgva

01.11.2018 u 10:51

Bionic
Reading

Nakon Glavne nagrade na Festivalu monodrame MONOK@ u Krapinskim toplicama, Bobočka je u Zaječaru nagrađena posebnom nagradom žirija na Festivalu 'Dani Zorana Radmilovića'. Glavnu nagradu trećeg Festivala monodrame MONOK@ u Krapinskim Toplicama odnijela je Ecija Ojdanić s monodramom 'Bobočka ili Drugih sto stranica Filipa Latinovicza'

U konkurenciji su na festivalu nastupile sljedeće monodrame: 'Ćiro', u izvedbi Tarika Filipovića 'Ja tata', u izvedbi Rakana Rushaidata 'Krležina Saloma (ili Requiem za mladog umjetnika)' u izvedbi Selmoe Mehić 'Perverznjak', u izvedbi Vladimira Andrića 'Bobočka ili drugih sto stranica Filipa Latinovicza', s Ecijom Ojdanić i Robertom Orhelom 'Jelinek vs. Jelinek', u izvedbi Made Peršić Samo nekoliko dana kasnije, Bobočka je ponovno nagrađena na festivalu 'Dani Zorana Radmilovića' u Zaječaru, stoji u priopćenju.

Predstavi je dodijeljena posebna nagrada žirija. Kazalište Moruzgva nagrađeno s dvije nagrade na VII. Bobijevim danima smijeha Predstava Brodolomke u koprodukciji Kazališta Moruzgva i Ludens teatra na sedmim Bobijevim danima smijeha nagrađena je dvjema nagradama, onom za najbolju predstavu i za najbolju glumicu, kojom je nagrađena glumica Daria Lorenci Flatz, navodi se.

'Ovogodišnje Bobijeve dane smijeha obilježio je i velik broj vrlo uspjelih uloga glumica koje su uz to često dale i znatan doprinos doradi teksta i cijele predstave, pa ocjenjivački sud dodjeljuje dvije jednakopravne nagrade za najbolju žensku ulogu. Za virtuozno odigranu ulogu u Brodolomkama prema predlošku Ane Maras Harmander u režiji Krešimira Dolenčića i izvedbi Kazališta Moruzgva i Ludens teatra nagrađuje se Daria Lorenci Flatz koja je silnom glumačkom energijom uz ples i pjevanje i vlastito kreiranje znatnog dijela teksta vrlo nijansirano interpretirala alkoholičarku koja „ne pije, ali popije jer je to pitanje tradicije, mentaliteta...' kreirajući efektno istodobno i neodoljivo komičnu i dirljivo tragičnu sudbinu žene koja se ne uklapa u dominantne norme ponašanja. Za najbolju predstavu u cjelini nagradu dobivaju Brodolomke prema predlošku Ane Maras Harmander u režiji Krešimira Dolenčića i izvedbi Kazališta Moruzgva i Ludens teatra koje su u brzom ritmu uklopile dojmljive interpretacije glumaca koji su bitno utjecali na oblikovanje teksta, ples i pjesmu u suvremenu komediju koja oduševljava gledatelje portretiranjem zanimljivih lica okupljenih u grupi koja alkoholizam kao sliku mnogih bolesti naše svakodnevice liječi plesom koji puni smisao dobiva nastupom pred publikom'.

  • +9
Ecija Ojdanić Izvor: Promo fotografije / Autor: Boris Štajduhar