SLAVNI NORVEŠKI TRILER

Nesboovi 'Lovci na glave' uskoro i kao američka tv-serija

08.11.2013 u 17:10

Bionic
Reading

'Lovci na glave', norveški triler snimljen prema istoimenom romanu jednog od najpopularnijih svjetskih krimi pisaca Joa Nesboa, doživjet će i svoju američku verziju u obliku tv-serije, prenosi na internetskim stranicama časopis Variety

Radi se o projektu produkcijskih kuća Yellow Bird Productions i Lionsgate TV za HBO, a roman iz 2008. za seriju će prilagoditi scenarist 'Okusa krvi'(True Blood)Alexander Woo

Izvršna producentica je Carolyn Strauss, zaslužna za produkciju HBO-ove hit-serije 'Igre prijestolja' (Game of Thrones). Strauss i Woo će taj posao odraditi zajedno s Bernom Levinom, Marianne Gray i Lionsgate TV-om.

Film 'Lovci na glave' iz 2011. postao je treći najuspješniji norveški film svih vremena.

Yellow Bird Productions stoji i iza filmskih adaptacija Larssonove trilogije Millennium i Mankellova Wallandera

Radnja filma 'Lovca na glave' prati Rogera Browna, najuspješnijeg norveškog agenta za zapošljavanje, lovca na glave, oženjenog lijepom vlasnicom galerije Dianom Brown. No, zbog stila života iznad svojih mogućnosti bavi se krađom umjetnina.

Na otvorenju galerije njegova ga žena upoznaje s Clasom Greveom koji nije samo idealna osoba za 'posao' za koji Roger upravo regrutira kandidata već je i vlasnik Rubensova djela 'Lov na veprove u Kaledoniji', jedne od najtraženijih slika na tržištu umjetnina. Roger tako nalazi svoju priliku da postane financijski neovisan i počinje planiranje svoje, do sada najveće, pljačke. No, vrlo brzo ulijeće u nevolje i ovog puta nisu financijski problemi ti koji će ga pokoriti i ugroziti njegov status, brak, a na koncu i život.