HNK SPLIT

Nenni Delmestre podnijela ostavku

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 12.05.2010 11:02
  • Objavljeno 12.05.2010 u 09:10
kazalisno vijece

kazalisno vijece

Izvor: Cropix / Autor: Fedja Klaric / CROPIX

Bivša predsjednica Kazališnog vijeća Nenni Delmestre, koja je tu dužnost obnašala do 26. ožujka, a nakon toga bila njegova članica, objavila je ostavku na dužnost člana Kazališnog vijeća splitskog HNK

U obrazloženju ostavke Delmestre je navela kako joj je Ministarstvo kulture, pošto je obavilo nadzor zakonitosti rada i općih akata HNK, dostavilo mišljenje da su 'uvidom u dostavljene dokumente utvrđene određene nepravilnsoti', na koje je upozoren i intendant HNK Milan Štrljić čije se ime ne navodi.

Delmestre je, citirajući mišljenje Ministartva kulture, kao jednu od nepravilnosti navela da 'intendant nije po članku 34. Zakona o kazalištima izvješće o ostvarenju programskog i financijskog poslovanja dostavio osnivaču s obveznim mišljenjem Kazališnog vijeća'.

Po njezinim tvrdnjama iz mišljenja je 'jasno je da je splitsko Gradsko vijeće taj intendantov propust potpuno pogrešno stavilo na teret Kazališnog vijeća i tu krivo utvrđenu činjenicu upotrijebilo kao argument za razrješenje Kazališnog vijeća'.

Gradsko je vijeće na sjednici 26. ožujka smijenilo dotadašnje kazališno vijeće i imenovalo novo. Nenni Delmestre tada nije smijenjena jer su je u kazališno vijeće izabrali umjetnici HNK te je ostala članica vijeća do današnje ostavke. Kazališno vijeće, u sastavu kojem je Delmestre bila predsjednica, dan uoči sjednice na kojoj je smijenjeno to vijeće, zatražilo je smjenu intendanta Milana Štriljića, ali Gradsko vijeće nije prihvatilo taj zahtjev.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi