SUVREMENA UMJETNOST

Natječaj za umjetnike koji pomiču granice

29.12.2014 u 14:15

  • +13

T-HTnagrada@msu.hr - radovi

Izvor: Promo fotografije / Autor: T-HTnagrada@msu.hr

Bionic
Reading

Osmi po redu natječaj za dodjelu četiriju nagrada za radove s područja suvremene vizualne umjetnosti, pod nazivom Nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost T-HT@msu.hr produljen je do 7. siječnja 2015.

Natječaj je otvoren za umjetnike koji se bave novim tehnologijama komunikacije, multimedijskom proizvodnjom slike i zvuka, odnosno s jedne stane medijskom umjetnošću, kao što su video, eksperimentalni film i internetska umjetnost, a s druge strane područjem presijecanja umjetnosti i tehnologije, kao što su robotička i elektronička umjetnost.

Isto tako, pozivaju se i umjetnici koji pomiču granice tradicionalnih medija u odnosu na vizualne umjetnosti i društvena zbivanja ili pak oni čija djela nastaju sintezom različitih izričaja i tehnika.

Prva je nagrada u iznosu od 50.000 kuna, druga nagrada 45.000 kuna, a treća 40.000 kuna. Otkupljeni radovi postat će dijelom zbirke T-HT@MSU.

Prijavljeni kandidati moraju biti državljani Republike Hrvatske. Uvjet za sudjelovanje na Natječaju jest taj da je prijavljeni rad nastao nakon 1. siječnja 2012. Umjetnik na Natječaj prijavljuje samo jedan, već producirani rad. Umjetnik mora žiriju, po potrebi, omogućiti uvid u djelo uživo kako bi donio konačan sud o uvrštavanju rada na izložbu.

Što sve prijava mora sadržavati, provjerite ovdje

Radove ocjenjuje i odabire stručno povjerenstvo koje čine: mr. sc. Snježana Pintarić, predsjednica stručnog povjerenstva, ravnateljica MSU-a i muzejska savjetnica, izv. prof. dr. sc. Leonida Kovač, Sveučilište u Zagrebu, Akademija likovnih umjetnosti, prof. Peter Kogler, multimedijski umjetnik, Akademija likovnih umjetnosti München, Igor Španjol, kustos, MG Ljubljana, Leila Topić, kustosica MSU-a.

Svi prijavljeni kandidati će po završetku rada stručnog povjerenstva, a najkasnije do 1. veljače 2015. biti obaviješteni o radovima odabranim za izlaganje na izložbi Nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost T-HT@msu.hr

U fotogaleriji pogledajte radove prethodne izložbe.