PETICIJA U TIJEKU

Nastavlja se borba za kino Tuškanac - pokrenuta službena stranica akcije 'Daj mi kino 2'

25.04.2017 u 14:25

Bionic
Reading

Službena web stranica akcije www.dajmikino.org uključuje sve informacije, dokumente i zapise o dosadašnjim koracima i aktivnostima te se na njoj svakodnevno može pratiti tijek akcije za očuvanje kina Tuškanac.

Kako Hrvatski filmski savez još uvijek nema nikakvu povratnu informaciju o daljnjem statusu kina Tuškanac čija je budućnost kao temeljne kinotečne dvorane u gradu Zagrebu (izvjesno) slijedom niza događaja ozbiljno narušena, nastavljamo s akcijom 'DAJ MI KINO - 2' kojom pokušavamo ukazati na ozbiljnost problema i važnost očuvanja ove dvorane koja je u posljednjih trinaest godina bila od neizmjerne važnosti za odgoj nekoliko generacija srednjoškolaca i studenata kao i povratak kinu dijela srednje i starije generacije gledatelja, stoji u priopćenju Hrvatskog filmskog saveza čiju je peticiju za očuvanje kina Tuškanac dosad potpisalo preko 2200 građana RH. 

U sklopu akcije 'Daj mi kino 2' pokrenuta je i službena web stranica www.dajmikino.org, a svi zainteresirani mogu se i dalje uključiti i svojim potpisom peticiji za očuvanje kina Tuškanac dati svoju podršku.

Podsjetimo, Hrvatski filmski savez je akciju za očuvanje nezavisnog zagrebačkog kina pokrenuo 13. travnja tiskovnom konferencijom na kojoj su iznijeli sve razloge zbog kojih su bili primorani na taj potez.