'DOCTOR SLEEP'

Nastavak 'Isijavanja' Stephena Kinga dobiva filmsku adaptaciju

06.04.2016 u 14:07

Bionic
Reading

Roman Stephena Kinga iz 2013. 'Doctor Sleep', na koji su čitatelji i obožavatelji filma 'Isijavanja' čekali preko 30 godina, uskoro će se pojaviti i na filmskim platnima

Kingov romana iz 1977. o dječaku Dannyju Torrenceu koji je preživio sablasne događaje u izoliranom hotelu doživio je i filmsku adaptaciju u režiji Stanleyja Kubricka, a za filmsku adaptaciju bestselera iz 2013. zadužen je Akiva Goldsmana, dobitnika Oscara za adaptaciju 'Genijalnog uma'.

Radnja prati priču o dječaku s psihičkim moćima iz 'Isijavanja' godinama nakon traumatičnih događanja u hotelu Overlook.

Torrence se skrasio u gradiću New Hampshireu u kojem njegove parapsihološke moći isijavaju u službi pružanja utjehe bolesnima i starima na samrti, a mještani ga poznaju pod nadimkom Doctor Sleep.

Nakon desetljeća mira, dolazi u kontakt s 12-godišnjakinjom Abrom Stone čije je isijavanje najjače kojem je ikad prisustvovao te se upušta u borbu sa zastrašujućim plemenom polubesmrtnih bića koja se hrane od isijavanja dobivenog od djece s posebnim psihičkim moćima, ali manifestiranog tek u trenucima agonije dok ih polako muče do smrti. Bića se nazivaju The True Knot i izgledaju bezazleno: 'uglavnom su stariji, nose otrcanu, poliestersku odjeću i obitavaju u prikolicama'.

King će biti izvršni producent filma, a za redateljsko se ime još čeka potvrda.

'Doctor Sleep' prva je nadolazeća Kingova filmska adaptacija, a nakon nje uslijedit će i 'Cell' s Johnom Cusackom i Samuelom L. Jacksonom u glavnim ulogama te 'The Dark Tower' u kojemu će glumiti Idris Elba i Matthew McConaughey.