EUROKAZ

Nakon Pompidoua, predstava 'Tracks' stiže u MSU

16.02.2010 u 13:11

Bionic
Reading

Predstava 'Tracks' Barbare Matijević i Giuseppea Chicoa premijerno će se izvesti 18. veljače u zagrebačkome Muzeju suvremene umjetnosti (MSU), izvijestio je koproducent Eurokaz, u sklopu čijeg će se programa izvedbenih umjetnosti predstava izvodi

Riječ je o drugom dijelu trilogije 'Teorija performansa budućnosti ili Jedini način spasa od masakra jest taj da mu postanemo autori?' kojom autori nastavljaju s istraživanjem i scenskim uprizoravanjem povijesti.

Autori se u predstavi 'Tracks' izravnim obraćanjem publici u formi predavanja nadovezuju na prvi dio trilogije "I am 1984", a svoja promišljanja o povijesti prenose i crtežima te zvučnim zapisima.

U središtu zanimanja prvog dijela referentna je točka bila 1984. godina, a u drugom dijelu to je 1989., kroz koju se prati komunizam, opresivni (totalitarni) režimi i posljedice njihova pada.

Predstava u Zagreb dolazi nakon gostovanja u Centru Georges Pompidou u Parizu u studenome prošle godine.

Nastala je u koprodukciji Eurokaza i MSU-a s udrugom De facto, Art radionicom Lazareti te belgijskim Kaaitheaterom, gdje je praizvedena u listopadu prošle godine u sklopu festivala Spoken World.