HNK SPLIT

Najavljena premijera drame Tartuffeerie

28.01.2011 u 13:45

Bionic
Reading

Na današnjoj novinskoj konferenciji u foyeru Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu redatelj Drame i glumci su najavili premijernu izvedbu predstave 'Tartuffeerie'

Drama HNK će premijerno izvesti 'Tartuffeerie' u utorak 1. veljače. Autorica drame je Sanja Ivić, koja je za taj zanimljiv tekst o kazalištu dobila drugu nagradu 2009. na natječaju Marin Držić. Redatelj predstave je Goran Golovko, koji je na konferenciji rekao nekoliko riječi o pripremi drame i pozitivnoj kreativnoj klimi u HNK-u Split, unatoč recentnim polemikama o izboru novog intendanta te kuće.

Na konferenciji za medije, uz redatelja i intendanta Duška Mucala, bili su glumci u predstavi: Goran Marković, Filip Radoš, Nikola Ivošević i Ksenija Prohaska. Nakon najave praizvedbe, novinari su informirani i o sjednici Vijeća Festivala hrvatske drame i autorskog kazališta Marulićevi dani. Najavljeno je čak 40 predstava, a termin održavanja festivala je malo pomaknut zbog Uskrsa. Ovogodišnji termin održavanja Marulićevih dana je od 26. travnja do 3. svibnja.

Vijeće je verificiralo i mandate intendanta HNK Split Duška Mucala i ravnatelja Drame Ante Čede Martinića. Sjednicom Vijeća je predsjedao Srećko Šestan, ravnatelj Uprave za izvedbenu umjetnost i audiovizualnu djelatnost Ministarstva kulture RH, a izbornica je Gordana Ostović. Od 40 prijavljenih predstava na Marulićevim danima, 36 ih je iz Hrvatske, a četiri predstave su iz Srbije.