'Žene i mediji'

Poznata je središnja tema 4. Fažana Media Festa, donosimo detalje programa

  • Autor: V. Ba. / Hina
  • Zadnja izmjena 10.08.2022 15:58
  • Objavljeno 10.08.2022 u 14:23
Pogled iz Fažane

Pogled iz Fažane

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: n.n.

Ovogodišnje, 4. izdanje međunarodnog multimedijalnog novinarskog festivala Fažana Media Fest održat će se od 5. do 11. rujna sa središnjom temom 'Žene i mediji'

Festivalski program, namijenjen novinarima, ali i svima ostalima, besplatan je i donosi stručne skupove vezane za novinarstvo i medije te tematske rasprave, izložbe, projekcije filmova i scenske nastupe, najavili su organizatori.

U programu dokumentaraca bit će prikazan nedavno završen film "Sve(t) na leđima žene" u režiji Maje Mitić. Naratorica filma, premijerno prikazanog u sklopu niškog glazbenog festivala Nishville, je glumica Mirjana Kapović.

Fažanska projekcija bit će njegovo prvo prikazivanje u Hrvatskoj, nakon čega će se održati razgovor s autoricama filma.

Kao i svake godine organizira se trodnevna radionica na temu medijske pismenosti, a bit će tu i radionica na temu "Diskriminacija, žene i mediji; pojmovi i praksa".

Do kraja festivala održat će se ukupno 12 rasprava i predavanja na teme povezane sa ženama i medijima, uz sudjelovanje mnogih poznatih novinarki i medijskih stručnjakinja te njihovih muških kolega iz raznih zemalja.

Između ostaloga, raspravljat će se o položaju žena koje su zaposlene u medijima, o novinarkama koje su obilježile povijest profesije, o agresiji prema novinarkama, ali i o sudbinama žena čije su živote uništili mediji.

Prateći program donosi i nekoliko glazbenih večeri, a detaljan program festivala potražite na ovoj poveznici.

Centar za istraživačko novinarstvo glavni je organizator 4. Fažana Media Festa, dok su Općina Fažana, Turistička zajednica Fažana i udruga Informo suorganizatori, uz nekoliko međunarodnih partnera.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!