10.-13. kolovoza

Večeras počinje Brač Film Festival, glavni program otvaraju 'Divljaci'

10.08.2022 u 10:10

Bionic
Reading

Osmo izdanje Brač Film Festivala počinje u srijedu, 10. kolovoza, u Supetru na Braču. Program će se bez epidemioloških mjera održavati do subote, 13. kolovoza

Žanrovski raznolik filmski program podijeljen je u tri kategorije koje će se prikazati na dvije lokacije, izvijestio je organizator u utorak.

Glavni program bit će otvoren komedijom "Divljaci" redatelja Darija Lonjaka u ljetnom kinu u 21,30 sati.

Izvor: Društvene mreže

Istaknuti su naslovi i "Strahinja Banović" Stefana Arsenijevića koji je zbog velikog interesa na FEST-u morao biti prikazan dvaput te "Zbornica" redateljice Sonje Tarokić koju su kritičari proglasili “definitivno jednim od najboljih hrvatskih filmova u posljednje vrijeme”.

Izvor: Društvene mreže

Prije svakog dugometražnog filma u glavnom programu prikazat će se po po jedan kratkometražni film. Kratkometražni program namijenjen je studentima filmskih akademija iz regije te ove godine donosi naslove “Pištolji i kacige”, “Kriza”, “Džonika” i “Sound Mixer”.

Dječji program prilagođen uzrastima 6+ održavat će se na lokaciji iza Crkve svaku večer u 21,00 sat.

Osim domaćeg ostvarenja “Ljeto kada sam naučila letjeti”, bit će prikazani i inozemni naslovi proslavljeni na filmskim festivalima. To su “Kraljica komedije” i “Nelly Rapp: Agentica za čudovišta” te animirani film “I miševi idu u raj” prije kojeg će se prikazati kratkometražni animirani film za djecu “Jaje” autorice Ane Despot.

Festival će završiti projekcijom sportske drame "Zlatni dječak" redatelja Ognjena Jankovića.

Na festivalu će biti prisutni redatelji svih dugometražnih i kratkometražnih filmova s kojima će biti moguće druženje nakon projekcija unutar ljetnog kina ili na after partijima prvu i zadnju večer.